O nas

HACHI SUSHI to miejsce stworzone z pasji i potrzeby poszukiwania doskonałości smaku.

Naszą wieloletnią fascynację krajem kwitnącej wiśni, jego niezwykłą kulturą, a zwłaszcza kulturą kulinarną, postaramy się przenieś wprost na Państwa zmysły – uwieść Wasz smak, węch, wzrok a nawet dotyk i słuch.

Przygotowywanie i spożywanie posiłków w Japonii to nie tylko wynik potrzeby zaspokojenia głodu, to rozbudowana filozofia wydobywania i poznawania smaku wraz z otaczającymi ją rytuałami, zasadami, recepturami i niuansami… czasem nawet osobliwościami.
Jedzenie w Japonii to element życia niezwykle ważny, niezbędny by móc odbierać danie wszystkimi zmysłami, w którym wszystkie szczegóły składają się w spójną całość, gdzie liczy się każde „ziarenko ryżu”, każdy powiew zapachu, kolor, faktura, odczucie miękkości i oczywiście harmonia smaków.
W naszej restauracji, stawiamy na klasyczne połączenia, wywiedzione wprost z tradycji japońskiego sushi, wspólnotę wyśmienitego ryżu i najświeższej ryby. To tu, dla Państwa nasz Master w idealnych proporcjach połączy ocet z ryżem i ostrym cięciem podzieli rybę na soczyste sashimi.

Postaramy się zabrać Was w podróż po kulinarnej Japonii i pokazać wszystkie walory tej niezwykłej i niepowtarzalnej kuchni.

Zadba o to nasz Sushi Chef, który z miłości i pasji, przez 9 ostatnich lat odkrywał najbardziej skrywane tajemnice japońskiej sztuki gotowania, w renomowanych restauracjach sushi w Warszawie.